יום רביעי, 7 בספטמבר 2011

עוגת ביסקוויטים מעולה / עוגת גלידה מעולה עם טריק מהסרטים! - פתאום התחלתי לפחד שעוד קצת ואני לא אזכור אותה בכלל.



הכל התחיל לפני שבועיים, כשניסיתי להיזכר בצחוק של אמא שלי.
היה מאוד קל להצחיק את אימי המופלאה, שצחקה המון ומכל הלב; ופתאום- 
לא זכרתי את הצחוק שלה.

את הקול שלה אני דווקא זוכרת היטב. ולא רק אותו. גם דברים שהיתה נוהגת לומר אני זוכרת. שמות חיבה שכינתה אותי בהם ("שאינ'לה" (נהגה: Sha'inale), "פפושה של אמא" והקלאסי מכולם: "חביבַתי"), משפטים מצחיקים שלה: ("נו, ראית את היפהפייה/אינטיליגנטית?" מלווה בחיוך ממזרי ובהטיית הראש לצד ימין) וגם משפטים שאמרה לי שוב ושוב כשניסיתי לשכנע אותה לעשות משהו שלא רצתה ("בבית שלך תעשי מה שאת רוצה!" או הגירסה הברורה יותר: "אז שבבית שלך לא יהיו וילונות!" ->אחרי שניסיתי אינספור פעמים לשכנע אותה להעיף את הוילונות/השטיחים מהבית).
אבל הדבר החשוב מכולם נשכח ממני.
לא הצלחתי להיזכר בצחוק שלה. איך אפשר לשכוח את הצחוק של אמא שלך?



"מזל שהיא התעקשה שאלך ללמוד קולנוע", חשבתי לעצמי, והתחלתי לנבור במאות הקלטות. יש לי קלטת אחת, בוודאות, שהיא שיחקה בסרט שלי. למעשה, המילה "שיחקה" לא ממש מתארת את מה שהיא עשתה שם. היא יותר התפוצצה מצחוק בכל פעם שהגיע הקטע שלה. אני אמצא את הקלטת הזו וסופסוף אשמע איך היא צוחקת. אולי אפילו אעלה את הוידאו הזה לבלוג... חשבתי.
אבל כידוע, אצלי, מחשבות ותכנונים לחוד, ומציאות- לגמרי לגמרי לחוד.
את הקלטת דווקא מצאתי, אבל מהר מאוד הצטערתי לגלות שכסטודנטית-לשעבר-שהתקמצנה-על-קלטות-MINI-DV יקרות, בכל פעם שהיא רק התחילה לצחוק- הצילום הופסק...
רשמית, אין לי שום אפשרות לשמוע את הצחוק של אמא שלי.

ערב אחד אחותי התקשרה וסיפרה לי על פ.ע שהיתה לה עם מפקדת חדשה בתפקיד, שידעה שלאחותי כבר אין אמא. המפקדת, שבעקבות רגישותה היתרה תיקרא מעתה "הרגישה", שאלה את אחותי מה התכונה החיובית שהיא לקחה מאמא שלה. ולאחותי, שהיא כל-כולה דגם מוקטן של אימי המופלאה, לא עלתה שום תכונה. ברגע אחד היא פרצה בבכי תמרורים מלווה בייסורים קשים - - איך יכול להיות שאין לה אף תכונה טובה מאמא? "הרגישה" לא אמרה נואש ומייד התפנתה לשאלה הבאה בדף השאלות: "נו, אז אם אין תכונה טובה, ספרי לי על תכונה רעה שלקחת מאמא שלך!"
(מישהו מוכן להסביר לי מה זה השטויות האלה?!?)
אבל אחותי היתה כבר עמוק עמוק בתוך הבכי, העצב וההכרה השגוייה בכך שהיא לא קיבלה אף תכונה טובה מאימה המופלאה.

וכשהיא סיפרה לי את זה, לא יכולתי שלא להיזכר שוב באיך שכחתי את הצחוק של אימי המופלאה. תוך כדי שאני מספרת לה כמה זה עצוב לי ואיך אני מנסה להיזכר ולא מצליחה נזכרתי במשהו אחר לא פחות חשוב:
לאחותי יש בדיוק את אותו הצחוק כמו לאימי המופלאה!
"את רוצה שאני אעשה לך את הצחוק של אמא?" היא שאלה.
"כן..." עניתי, כשהגרון שלי מתחיל לאט לאט להיחנק.
והיא פרצה בצחוק.
בול אמא שלי.
אז שוב, אחותי המקסימה- כמו שאמרתי לך בטלפון- כל כולך אמא. את יכולה להיות רגועה ואל תתני לאף אחד לערער לך את הביטחון. שתצחקי כל החיים ושתמשיכי להזכיר לי אותה בצחוקך ובהווייתך.


ודבר אחרון לסיום, שכתבתי השבוע בפייסבוק שלי. הוא לא קשור לפוסט אבל בחרתי להביא אותו בכל זאת.
מצטטת אותו לכאן כפי שנכתב, סליחה בפני מי שקורא אותו פעם שנייה:


לפני שנתיים פרץ בי חשק עז לשפר את השחייה. שיתפתי בזה את אימי המופלאה שכמובן פירגנה לי לצאת לדרך. אלא שאז היא חלתה והתוכנית נדחקה לה לטובת טיפולים כימותרפיים. בחלוף שנתיים, הערב, יצאתי משיעור השחייה הראשון. היה כל כך כיף שבאינסטינקט שכבר חשבתי שאבד לי, לקחתי את הנייד כדי להתקשר אליה ולספר לה. ואז נזכרתי שאין לי למי להתקשר.
אושר גדול שהפך ברגע לתהומות של עצב.


עוגת ביסקוויטים מעולה / עוגת גלידה מעולה עם טריק מהסרטים!

העוגה הזו היא אחת העוגות הפשוטות והטעימות ביקום. כפי שאתם יכולים לראות בצילום המתכון כאן למעלה, משמאל ישנו ספק קשקוש-ספק כוכב. ציירתי את זה ברגע עצבני במיוחד, כשכל כך התחשק לי שאמא שלי תכין לי את העוגה, ולא מצאתי את המתכון בין הררי הדפים. ואז, כשסופסוף מצאתי אותו- סימנתי עליו את הקישקוש הזה כדי שבפעם הבאה יהיה קל למצוא אותו... 


החומרים הדרושים לתבנית 20X20:
לעוגה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא אחת)
1      כוס חלב
1      אינסטנט פודינג וניל (של אסם)

3      כפות סוכר

1      חבילת ביסקוויטים (של אסם)
לציפוי קרם שוקולד אם בוחרים להכין את גרסת העוגה:

50     גרם שוקולד מריר
50     גרם שוקולד חלב
2       כפות סוכר
100   גרם חמאה
3       כפות חלב
(נראה לכם מוכר? לא בכדי! זה אותו הציפוי מהעוגה הזו)
לציפוי מוס שוקולד אם בוחרים להכין את גרסת הגלידה:
200  גרם שוקולד מריר
3/4   כוס חלב
4      ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2   כוס סוכר
          
הוראות הכנה:
גרסת העוגה הכי טעים להתיישב עם חברה ראוייה, לקחת שתי כפיות ולאכול אותה ככה, מהתבנית...

מכינים קרם וניל:
1.   מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
2.   מסדרים בתבנית ביסקוויטים זה לצד זה עד שהם מכסים את כל התחתית. (אתם יכולים לטבול אותם בחלב/קפה/ליקר שוקולד לפני-כן, אבל אם תמשיכו לקרוא תגלו טיפ מהסרטים...).
3.    מורחים את קרם הוניל על שכבת הביסקוויטים ומסדרים מעליו עוד שכבת ביסקוויטים; ושוב עוד וניל.
תבחרו: אפשר לעשות שלוש שכבות ביסקוויטים וארבע שכבות וניל או שתי שכבות ביסקוויטים ושלוש וניל. מה שבא לכם. 
3.    מעבירים למקרר ובינתיים מכינים את הקרם.
מכינים קרם שוקולד:
4.    ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי ומורחים על שכבת הוניל. מכניסים למקרר ומצננים לפחות 5 שעות, ומומלץ לילה שלם. 


גרסת עוגת הגלידה (המוס)


1.   מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל וסוכר לקצפת יציבה מאוד.
2.   מסדרים בתבנית ביסקוויטים זה לצד זה עד שהם מכסים את כל התחתית. (אתם יכולים לטבול אותם בחלב/קפה/ליקר שוקולד לפני-כן, אבל אם תמשיכו לקרוא תגלו טיפ מהסרטים...).
3.    מורחים את קרם הוניל על שכבת הביסקוויטים ומסדרים מעליו עוד שכבת ביסקוויטים; ושוב עוד וניל.
תבחרו: אפשר לעשות שלוש שכבות ביסקוויטים וארבע שכבות וניל או שתי שכבות ביסקוויטים ושלוש וניל. מה שבא לכם. 
3.    מעבירים למקרר ובינתיים מכינים את מוס השוקולד.

מכינים מוס שוקולד:
4.    ממיסים 200 גרם שוקולד ו-3/4 כוס חלב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
5.    מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר לקצף יציב מאוד.
6.  מקפלים את קצף החלבונים עם תערובת השוקולד-חלמונים ושופכים את התערובת על שכבת הוניל האחרונה. מעבירים למקפיא ללילה שלם לפחות.


שידרוגים ושכלולים למיטיבי לכת או "טיפ מהסרטים":
אמא שלי היתה טובלת את הביסקוויטים בחלב, וכשהיתה רוצה להשקיע - בקפה. כשאני הייתי מכינה את העוגה הזו, הייתי טובלת אותה בליקר שוקולד ומרגישה מאוד מתוחכמת. אבל קבלו טיפ מהסרטים שדודה שלי נתנה לי - שישדרג לכם את עוגות הביסקוויטים ללא היכר:
לא טובלים את הביסקוויטים! 
כן, קראתם נכון. לא טובלים את הביסקוויטים בכלום.
אמנם בשכבה הראשנה הם קצת יזוזו, אבל זה ישתלם. יום למחרת, כשיתחשק לכם עוגת ביסקוויטים מהמקרר- עדיין תרגישו את הביסקוויטים והם אפילו יהיו במרקם המדוייק והנכון לעוגה- לא רכים מדי ולא נמסים מדי. שכבת השמנת שבין הביסקוויטים תרכך אותם בדיוק כפי שהם צריכים להיות. נסו את זה. אתם עוד תודו לי... (או לדודה שלי...)
מסדרים ביסקוויטים בתחתית תבנית, בלי לטבול אותם במאומה:
זה טוב, זה טוב, זה אוסם!
החומרים הדרושים להכנת קרם וניל פשוט להפליא:
כשאימי המופלאה היתה מכינה את הקרם הזה, הייתי מחכה בקוצר רוח שתסיים,
משום שידעתי שברגע אחד מיוחד אזכה לקבל את המקצף וללקק את הקרם מעליו.
לא משנה כמה פעמים אני אכין אותו בעצמי, תמיד ליבי ייחמץ בסוף התהליך, כשאני אעיף את המקצף לכיור.
זה פשוט לא טעים לאכול ישר מהמקצף כשאין לי את אימי המופלאה שתגיש לי אותו.
על שכבת הביסקוויטים הראשונה מורחים קרם וניל.
הם יזוזו, כי לא טבלתם אותם בדבר ואין להם על מה להישען,
אבל עם קצת סבלנות עם יקבלו אליהם באהבה את הקרם.
על שכבת הקרם מניחים שוב ביסקוויטים שאינם טבולים בדבר
אם נותר מקום אך הוא אינו מספיק לביסקוויט שלם- 
פשוט שיברו אותו לגודל הרצוי!
ובפינת ההמלצה: מרית של המותג האהוב (עלי): Joseph Jpseph
כבר המלצתי בעבר על מוצר מנצח אחר שלהם והפעם- המרית עם הרגלית!
המרית הזו, מעבר לעובדה שהיא נוחה במיוחד, שייכת לסט מקסים של המותג של כלים עם רגלית.
כן, זה נפלא כמו שזה נשמע. לא צריך לחפש על מה להניח את הכלים תוך כדי עבודה.
בשביל זה יש להם רגל.
מותג שווה!
הדגמה חייה- החלק העליון של המרית באוויר - וכהוכחה - אצבעותיי המשוחות בלק אדום מתקלף (אבוי לבושה) נמצאות תחת המרית באין מפריע.

גירסת הגלידה:



גירסת הגלידה (מוס)
ולסיום, אני חייבת להשוויץ במתנה קטנה שהכנתי לאישה יקרה שאוהבת מרציפן (איך אפשר לאהוב את הדבר הזה?!)
בכל אופן, עם חששות כבדים, (בעיקר משום שהבנתי שאני הולכת לתת משהו שאני לא אעז לטעום), הכנתי לה מרציפן בטעם פיסטוק. מה דעתכם? :-)

12 תגובות:

  1. מרגש. אני מכירה את הרגעים של "כמעט להתקשר" מסבא וסבתא שלי ז"ל. מאחלת להורים שלי עוד שנים ארוכות ובריאות.
    אני אוהבת עוגת (גבינה) ביסקווטים, היו לי כמה חשקים לכזו, רק שלצערי לביסקווטים נ"ג יש טעם של קורנפלור וויתרתי מראש.

    השבמחק
  2. ככל שאני קוראת אצלך, עולה בי החשד שאמך המופלאה וסבתי אפו אתן אותן עוגות...
    אני אוהבת את הבלוג ואת הסיפורים שלך.

    השבמחק
  3. ציינתי כבר שאני מתה על הכתיבה שלך? מרגשת ומפעימה כאחד. כמו שכבר אמרתי, עוגת ביסקוויטים זה אמנם "פושטי", אבל טעים לאללה. והמרית נראית מעולה - יש אותה בארץ או שאפשר רק להזמין מחו"ל?

    נטלי

    השבמחק
  4. תודה רבה לכן :-)
    נטלי, יש בדומו למיטב ידיעתי ומצאתי גם פה-
    http://www.grape-man.com/articles.asp?NavigationID=888&ContentID=4001
    אבל אי אפשר להשוות את המחירים...

    השבמחק
  5. הכנתי, יצא מעולה.
    אמנם בשכבת הביסקויטים הראשונה היה מרד קל, אבל אמא מנוסה שכמותי - מיד דיכאתי את המרד...
    :)
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע!! :)
      קבלי שלל תשואות על דיכוי המרד :) זה ישתלם לך כשתחתכי אותה מחר ותראי איך השכבה התחתונה במרקם מושלם ולא מסמורטט...
      :)

      מחק
    2. חזרתי אחרי שנתיים בשביל לספר לך שבינתיים הכנתי את העוגה שלל פעמים וזה תמיד תמיד המתכון שאני חוזרת אליו. היום הבן שלי ביקש אותה ליומולדת... :)

      מחק
    3. חיממת את ליבי! תודה רבה :)

      מחק
  6. תודה לך, לאמא ולדודה :-)

    השבמחק
  7. אנונימי24 יוני, 2016

    וואו... איזה פוסט מקסים ומרגש עד דמעות. ומיד ניגשת להכין את העוגה...תודה

    השבמחק
  8. אנונימי29 יולי, 2016

    פוסט מרגש ועוגה מעולה... ברגע זה מכינה בפעם החמישית! עד עכשיו עשיתי את הגרסא עם קרם השוקולד כי יש לי בעיה עם ביצים חיות... יש דרך לעקוף את זה? תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, תודה :)
      אפשר להכין קרם אנגלז מהביצים ועם זה להשתמש. זה יפסטר אותן. בהצלחה!

      מחק

זה אולי נראה מסובך לכתוב תגובה- אבל זה לא :-)
ביחרו לעצמכם שם או הגדירו "אנונימי", כתבו תגובה, ליחצו על "פרסם הערה" והקישו את צירוף האותיות שיינתן לכם. זהו! התגובה נשלחה :-)